Tots som Núria!

Després de diversos dies de controvertits bloquejos en els accessos als diferents centres penitenciaris catalans, els funcionaris i les funcionàries de presons han traslladat la protesta contra el Govern i el Departament de Justícia, Drets i Memòria a Barcelona. Centenars de persones s’han concentrat a la plaça de Sant Jaume de la capital catalana per expressar la indignació per la mort (pressumptament) a mans d’un intern de la presó de Mas d’Enric (Tarragona) d’una cuinera del centre. Quan tot just feia avui una setmana exacta de la tragèdia a la presó del Catllar, les persones manifestants han desplegat una pancarta amb el lema «La Núria ha estat assassinada» i, amb xiulets, petards i crits de «Tots som Núria» que només han cessat durant els minuts de silenci que s’han dedicat a la memòria de la cuinera, han tornat a exigir la dimissió tant de la consellera Ubasart com, sobretot, del secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó. Durant l’acte, un nebot de la Núria s’ha dirigit, megàfon en mà, a les persones que l’envoltaven i, minuts després, la família, que ha demanat expressament que les càmeres no enregistressin, ha dipositat un ram de flors amb el lema «Tots som Núria! Per tu, ni perdó ni oblit» sobre les llambordes de la plaça, just davant la pancarta que denunciava l’assassinat de la Núria.

Tras varios días de controvertidos bloqueos en los accesos a los distintos centros penitenciarios catalanes, los funcionarios y funcionarias de prisiones han trasladado la protesta contra el Govern y el Departamento de Justicia, Derechos y Memoria a Barcelona. Cientos de personas se han concentrado en la plaza de Sant Jaume de la capital catalana para expresar la indignación por la muerte (presuntamente) a manos de un interno de la cárcel de Mas d’Enric (Tarragona) de una cocinera del centro. Cuando apenas hacía hoy una semana exacta de la tragedia en la cárcel de El Catllar, las personas manifestantes han desplegado una pancarta con el lema «Núria ha sido asesinada» y, con silbatos, petardos y gritos de «Tots som Núria» que tan solo han cesado durante los minutos de silencio que se han dedicado a la memoria de la cocinera, han vuelto a exigir la dimisión tanto de la ‘consellera’ Ubasart como, sobre todo, del secretario de Medidas Penales, Reinserción y Atención a la Víctima, Amand Calderó. Durante el acto, un sobrino de Núria se ha dirigido, megáfono en mano, a las personas que lo rodeaban y, minutos después, la familia, que ha pedido expresamente que las cámaras no grabaran, ha depositado un ramo de flores con el lema «¡Todos somos Núria! Por ti, ni perdón ni olvido» sobre los adoquines de la plaza, justo ante la pancarta que denunciaba el asesinato de Núria.

After several days of controversial blockades at access to the different Catalan penitentiaries, prison officials have moved the protest against the Government and the Department of Justice, Rights and Memory to Barcelona. Hundreds of people have gathered in the Plaza de Sant Jaume in the Catalan capital city to express outrage over the death (allegedly) at the hands of a prisoner of Mas d’Enric prison (Tarragona) of a kitchener in the penitentiary. Just one week after the tragedy in El Catllar prison, the protesters displayed a banner with the slogan «Núria has been murdered» and, with whistles, firecrackers and shouts of «Tots som Núria» which have only stopped during the minutes of silence that have been dedicated to the memory of the cook, they have demanded the resignation of both the councillor Ubasart and, above all, the secretary of Criminal Measures, Reintegration and Attention to Victims, Amand Calderó. During the event, Núria’s nephew spoke, megaphone in hand, with the attendees and, minutes later, the family, who expressly asked the cameras not to record, placed a bouquet of flowers with the slogan «We are all Núria For you, neither forgive nor forget» on the cobblestones of the square, right in front of the banner that denounced the murder of Núria.

📸 Fujifilm X-T4

📷 Fujinon XF 16-55mm F2.8 R LM WR

#fotoperiodisme #fotoperiodismo #photojournalism #barcelona #fujifilm

Publicat per joanlopezphoto

photography / photojournalism / documentary photography / music 📍Barcelona Proud husband and father. © All pics and music are mine.

Deixa un comentari